Când începem pregătirile pentru o nuntă ca în poveste …

Deci tocmai te-ai logodit! Ți-ai sunat familia și prietenii, ai făcut anunțul pe Facebook și instagram, în general, te-ai lăsat dus de valul fericirii o perioadă. Dar timpul necesar planificării evenimentului începe să scadă. Lista deciziilor poate părea nesfârșită. Suntem aici pentru a vă ajuta. Din acest motiv, am trasat o cronologie care să vă ajute să fiți complet pregătiți pentru ziua cea mare.

De obicei pregâtirile de nunta încep cu aproximativ un an înainte de data stabilită, fiindcă veți avea multe de planificat din timp. Primii pași pe care trebuie sa îi faceti, au fost cei prezentați în articolul anterior, și anume, alegerea tipul nunții (tematica nunții), numărul aproximativ de invitați și desigur rezervarea restaurantului  potrivit pentru nunta dvs. Numărătoarea inversă pentru nunta ta a pornit, iar ziua ta cea mare este în sfârșit pe calendar. Acum este momentul să vă dați seama când trebuie să vă programați machiajul și proba la coafură, să vă vizitați cosmetologul și să vă albiți dinții, împreună cu un milion de alte detalii pentru a vă asigura că arătați cel mai frumos.

 

Însă pe lîngă acestea, următorii pasi importanți de stabilit preventiv fiind cei de selectare a  prestatorilor dvs de servicii. Luați în considerare elementele care ar putea necesita angajarea unor profesioniști: fotografi, videografi, trupe și dj, moderatori, decoriști, dansatori. Deoarece acești prestatori vor fi prezenți la mai multe ceremonii și recepții, calendarele lor completându-se foarte repede. 

Următorul pas fiind cel de a începe căutarea rochiei și a costumului. Majoritatea organizatorilor de nunți recomandă mireselor și mirilor să înceapă cumpărăturile devreme, nu numai pentru că este „distractiv să faci”, însă alegerea/comandarea rochiilor și programarea accesoriilor poate dura mult timp.

Cu toate că invitațiile de nunta nu vor fi expediate la invitații dvs decât cu câteva săptămâni înainte de marele eveniment, dar anunțarea preventivă a invitaților a datei este necesară cu mai mult timp înainte, astfel încât oaspeții să poată face rezervările de călătorie și să planifice timpul de vacanță.

Selectează și comandă rochii de domnișoară de onoare. Alocați aproximativ opt luni pentru aceasta, deoarece comanda și croitul pot dura adesea câteva săptămâni.

Începeți să planificați luna de miere, prin căutarea și alegerea locației potrivite pentru perioada dvs. Iar dacă  va fi necesar să ieșiți din țară, asigurați-vă că aveți un pașaport și este actualizat.

Mergeți la restaurant pentru a stabili meniul. O ultimă degustare ar trebui să fie cel puțin o lună înainte de eveniment.

Astfel încât inainte cu doua saptâmini să vă ramână doar programele de îngrijire personală. În acest moment, aproape toate detaliile ar trebui consolidate, dar verificarea cu  prestatorii.

 Luați ultimele zile pentru a face unele dintre lucrurile mai mici și distractive. Programați o manichiură, pedichiură sau un masaj. Încălța-ți pantofii. Verificați pachetul pentru luna de miere. Apoi, încercați să vă relaxați și să vă bucurați de ziua cea mare!